Amestecarea umedă a pământului, cunoscută și ca Deep Soil Mixing, îmbunătățește caracteristicile pământurilor slabe prin amestecarea mecanică cu suspensie de ciment.

Soil mixing umed

Aplicații uzuale

Terasamente rutiere și feroviare
Sub fundații continue, radiere și pardoseli
Sub poduri și turbine eoliene
Sisteme de retenție și susținere a excavațiilor
Stabilizări de versanți
Reducerea riscului de lichefiere
Diguri, ecrane etanșe
Îmbunătățirea terenului cu stabilizare în masă
Izolarea contaminanților in-situ

Descriere

Utilajul avansează o unealtă de amestecat în timp ce suspensia de ciment este pompată prin tijă, amestecând terenul până la adâncimea proiectată. Amestecarea suplimentară este finalizată pe măsură ce tija este extrasă. Amestecarea în masă a pământului sau stabilizarea în masă este realizată cu un instrument de amestecare cu o axă orizontală la capătul brațului de sapă. Suspensia de ciment este injectată printr-o conductă de alimentare atașată la braț.

Prin acest procedeu se realizează coloane individuale, rânduri de coloane secante sau o masă de pământ cu 100% stabilizare, toate cu o rezistență și rigiditate proiectate.

Avantaje

Fără zgomot sau vibrații
Ecologic, folosind materiale disponibile imediat
Fără evacuare de pământ
Se poate face la temperaturi scăzute
Economic
Poate înlocui soluții de fundare de adâncime scumpe
Flexibil în aplicare
Reduce timpul de execuție

Asigurarea calității

Calitatea este controlata și asigurată prin fișe tehnice, teste de laborator teste in-situ. . Fișele tehnice ale coloanelor sunt generate automat de computerul aflat la bordul utilajului și cuprind următoarele informații: denumirea elementului, detaliile tijei de amestecare, adâncimea de amestecare, timpul de amestecare, debitul și presiunea de injecție, volumul total de liant, vitezele și turațiile tijei de amestecare în timpul penetrării și retragerii și forța de torsiune aplicată tijei.

Energia de amestec și conținutul de liant sunt calculate pe baza acestor informații pentru a satisface cerințele de proiectare.

Eșantioanele de pământ stabilizat pentru testare sunt obținute de regulă din coloane proaspete.

Prelevarea de carote și alte metode de testare pot fi folosite pentru obținerea de eșantioane și pentru verificarea continuității, uniformității și a rigidității elementelor. Alegerea metodelor de verificare depinde de relevanța, acuratețea și aplicabilitatea acestora în raport cu scopul și proprietățile proiectate ale pământului îmbunătățit.